Abbey - Sipes Brewery

Sipes Brewery
Kotipanimo

Säästä vettä Juo enemmän olutta

Go to content

Abbey

Tehdyt oluet
6.03.2019 tein Belgialais tyylisen luostarioluen Abbey:n.
Tavoite oli 7-8 % ,mäskäyksen tein kolmi vaiheisena ,eka kerta
kun tein 3 vaiheisena stepit 50 astetta/30 min , 66 astetta/ 45 min ja 75 astetta/10 min.
Sen huomasin keitossa että vaahdon muodostus oli aika minimaalista kun vertaan edelliseen
ipaan jonka tein kuukausi sitten.
Hommaan meni aikaa noin 6 tuntia ,pesuineen.
Brix mittaus näytti keiton jälkeen 17,5 eli vahva olut odotettavissa , riippuu siitä mihin lopullinen
brix asettuu oletus on 8-9.
Oluen väri tumma ja tämä olut on tarkoitus sitten laittaa kegiin eli muutama viikko aikaa
tehdä vanhasta pakastimesta ns. jääkaappi.
Kaikki tarpeellinen löytyy ,hanatorni letkut jo valmiiksi kiinnitettynä ,kegit,hiilihappopullo
ja tietty inkbird ,tarkoitus laittaa hanatorni kanteen eli tarvitaan vain reikä letkuille ja
kolme reikää hanatornia varten.
Pakastimeen mahtuu 3 kegiä ,minulle riittä kyllä 2 saman verran löytyy kegejä.
Ensi viikolla sitten työn alle Milk stout tai saison jää nähtäväksi.
Back to content