Uutiset - Sipes Brewery

Sipes Brewery
Kotipanimo

Säästä vettä Juo enemmän olutta

Go to content

Uutiset


Stout siirretty toiseen käymisastiaan 10.12.2018 , brix noin 10 ja lähtötilanne oli 15.2 eli
noin 4,8% alkoholi prosentti ,stout saa olla vielä viikon ja ensi viikolla sitten pullotus
% nousee vielä jonkin verran jälkikäymis sokerilla jolla saadaan hiilihappo olueen
lisää vielä lisäksi 0,2-0,3 % eli lopullinen tulee olemaan vähän yli viisi.
Maistoin samalla stouttia ja ja täytyy sanoa että oli todella mahtavan makuinen
ja maku vielä paranee kun saan hiilihapon pulloihin.

Aikomus on tehdä vielä ennen joulua yksi setti olutta Belgialainen Witbier
kyseessä vehnäolut joka poikkeaa Saksalaisista Weissbiereistä aikatavalla
Witbieriin tavataan laittaa 20-30 gr korianderia murskattu keittovaiheessa
lisäksi appelsiinin ,sitruunan ja muiden citrus hedelmien kuivattua kuorta
makeana tai happamana.
Ja suurin ero on siinä että vehnä joka mäskätään on mallastamatonta ,siitä ei
sokereita loppukäymiseen tule joten en aioi käyttää sitä vaan normi vehnää
laitan tilalle kaurahiutaleita eli nalle hiutaleita.
Witbierin tein joulukuun toisella viikolla ja lopputulos oli noin 6% olut
ja ontullut jo sitä maistettuakin ja hyvää oli ehkä hiukkasen liian kevyt karbonointi
olisi pitänyt laittaa hiukka enemmän spraymallasta.
2201.2019 tein satsin ipaa joka tällä hetkellä käymässä aluksi ihmettelin etteikö satsi
käy ollenkaan ,avasin kannen ja vaahtoa on mukavasti ei muuta kuin kansi kiinni ja
teippasin kannen sauman maalarinteipillä niin alkoi pulputtamaan vesilukko.
Nuo on näköjään aika lyhyt aikaisia nuo halvat muovipöntöt ,täytynee hommata
kierrekannellinen joka varmasti pitkäikäisempi esim speidelin pönttö.
Back to content