Witbier - Sipes Brewery

Sipes Brewery
Kotipanimo

Säästä vettä Juo enemmän olutta

Go to content

Witbier

Tehdyt oluet
Witbierin tein 17.12.2018 ja hommaan meni noin 6 tuntia ,mäskäys,keitto
jäähdytys ja välineiden pesu.
Tällä kertaa muistin laittaa suodattimen Grainfatheriin,viljaa tähän meni
4,8 kiloa ja vehnähiutaleita 0,5 kiloa onneksi en laittanut enempää koska
suodatus oli tosi hidasta ,piti välillä pysäyttää pumppu jottei kaikki vierre mene
pönton pohjalle ylivuotoputken kautta ,mäskäys 67 asteessa 60 min ja ulos
mäskäys 75 astetta ja 10 min.
Vettä oli 17 litraa ja huuhteluvettä 10 litraa eli 27 litraa oli keiton alussa ,mittasin
ennen keittoa brixin ja yllätys mittari näytti 5 , maistoin mäskiä ja siinä ei ollut ollenkaan
makeutta ihmettelin siinä hetken ja sekoitin hyvin vierteen ja mittasin uudelleen ja tulos oli 15,5
eli se mitä odotinkin,eli taaskin tuli opittua uutta.
Tämän jälkeen alkoin vierteen keitto 60 min ja lisäsin humalat kun aikaa jäljellä 10 min samalla
laitoin iris mossin,korianderin ,vaniljasokerin ja makean appelsiinin kuoren.
Jäähdytykseen meni noin 20 min ,siirsin vierteen käymisastiaan ja heitin sinne ensin hiivaravinteen
ja sen jälkeen startterin joka oli muhinut 2,5 päivää merkiltään FM20 White Wellingtons ja seuraavana
aamuna pönttö kävi iloisesti.
Tänään pullotin (7.1.2019)Witbierin brix oli 8 ja lähtötilanne 15,5 ,netistä löytyy monia laskimia brixille ja
suurimman osan mukaan olut on noin 6,5% ja pulloissa pitäisi sen vielä nousta 0,2-03% eli
lopputulema vajaat 7% maistoin myös olutta ja maku oli ihan hyvä ja kunhan saan hiilihapot pulloihin
niin eiköhän maku siitä vielä parane laitoin 10g spraymallasta per litra eli 18 litraan noin 180 grammaa.
Back to content